O nama

Tvrtka Larix d.o.o. osnovana je 1992. godine sa sjedištem u Varaždinu. Namjera tvrtke bila je proizvodnja u drvnoj industriji. U samim počecima tvrtka se bavila “sa svime što je tadašnje tržište tražilo” poput računalne opreme, elektro opreme za industriju i slično. S vremenom smo stjecali iskustvo i samim time smo shvatili da želimo li opstati na tržištu moramo pomnije osluškivati njegove zahtjeve te na vrijeme osigurati “baš ono što treba”.


Tvrtka je osnovana i krenula u turbulentne poslovne vode doslovno sa jednim entuzijastom i iz podruma obiteljske kuće, ubrzo nakon toga pretvorena je garaža u poslovni prostor, no i to je bilo premalo te smo iznajmili poslovni prostor sa skladištem u okolici Varaždina (cca. 350 m²), a 2008. godine konačno smo preselili u naš novi poslovni prostor (1000m² skladišnog i 350m² uredskog prostora). Danas imamo 7 zadovoljnih djelatnika – specijalista u svojim područjima rada sa tendencijom zapošljavanja novih stručnjaka, imamo bogati vozni park i što je najvažnije impozantni broj zadovoljnih kupaca i korisnika naše opreme i usluga.


1998. godine potpisali ugovor o ekskluzivnom zastupanju na hrvatskom tržištu sa švedskom kompanijom “AJ Office and Industry Supplies AB”, koja je vodeći svjetski proizvođač i trgovac opreme i namještaja za industriju. Time smo postali prva tvrtka u hrvatskoj koja se počela baviti kataloškom prodajom te vrste opreme (praktično sve od uredske stolice do skladišnih regala, te viličara, kontejnera).


2004. godine počeli smo surađivati sa njemačkom tvrtkom “Cemo GmbH” koji su specijalisti u proizvodnji posuda, rezervoara i opreme za rukovanje svim vrstama opasnih i neopasnih tekućina.


2007. godine uspješno smo počeli surađivati sa Njemačko-Austrijskim koncernom “Rottner Tresor GmbH” koji proizvode sigurnosnu opremu poput blagajni, sefova, vatrootpornih ormara, ormara za čuvanje oružja i streljiva i slično.


2008. godine, osviještena velikim ekološkim problemima u svijetu tvrtka Larix je na hrvatskom tržištu predstavila i osigurala kompletne sustave za zbrinjavanje kišnice i otpadnih voda na potpuno ekološki način i to potpisivanjem ugovora sa njemačkom tvrtkom “Rewatec GmbH” koja jedina u svijetu proizvodi rezervoare iz ekološki prihvatljivih materijala i što je najvažnije iz jednog komada čime se osigurava dugotrajno i sigurno korištenje.


Zbog vrlo bogatog radnog iskustva u industrijskoj automatici i robotici vrlo uspješno dugoročno surađujemo sa tvrtkom “Nabla Plus d.o.o.” iz Zagreba sa kojom servisiramo lokalnu industriju u vidu savjetovanja, projektiranja, održavanja i dobave rezervnih dijelova većine poznatih svjetskih proizvođača te vrste opreme (Siemens, Telemecanique, Merlin Gerin, Omron, IME, Sirena i dr.).


© 2017 - LARIX d.o.o. Varaždinska ulica, II. odvojak br. 4 | HR - 42000 VARAŽDIN - Jalkovec